måndag 24 november 2008

Det är en bra dag idag..








Tittar ut igenom fönstret..de snöar..helt underbart! tänker man och blir glad och går till hallen för att sätta på sig sin jacka och virar in sig i sin svart/vita halsduk..känner att ticsen kommer framm då och då och letar upp min mössa och mina svarta gosiga tummvantar och mina skor och tar på mig de..tar upp mina nycklar och öppnar ytterdörren och går ut och stänger dörren och låser.känner att de kommer bli skönt med en promenad i snön och börjar gå ner för trapporna och öppnar porten och känner den iskalla kylan som möter mig där utanför..jag tar några steg frammåt och tittar upp mot himmlen och ser hur snöflingorna faller så lätt ner mot en och ner på marken, tar några djupa andetag och känner hur lätt de är att andas..


Jag börjar gå min promenad och njuter av varenda steg och jag ticsar då och då men de är inte jobbigt med andningen just nu pga luften är så tunn och lätt.. hade varit värre om de var sommar då de är så kvavt och de är så tung luft..då hade jag stängt in mig tills de har blivit lite svalare.. vädret bestämmer en hel del åt en,speciellt om man har kraftiga andningstics..


tittar ner mot mina fötter och hör hur de låter under mina skor och jag ser sedan när jag tittar upp att jag kommer närmre och närmre affären där jag ska handla lite ingredienser till den kakan jag ska baka sen när jag kommer tillbaka.. tänkte baka en banankaka..

När jag går in i affären så känner jag igen hur värmen kommer mot ens ansikte och man blir röd om kinderna.. tar en korg och går runt och plockar ner allt de man behöver i sin korg och går sedan och säger hej till kassörskan och betalar och packar ner allt i en kasse och går ut igen i kylan och börjar gå hem igen.. hör igen hur de låter under skorna och hur lätt de är att andas och jag känner att det här är en bra dag.. inget kan gå fel.. ( skulle inte förvåna mig ett dugg om jag bränner kakhelvetet när jag kommer hem)


När jag kommer till porten igen så och slår portkoden så känner jag att det var skönt att få komma ut medans andra sitter inne och orkar inte gå ut pga det är så kallt så dom kurar ihop sig under en fillt i soffan i värmen...



"ditt skitväder är mitt må-bra-väder, medans mitt skitväder är ditt må-bra-väder..."


jag hoppas detta håller i sig länge...

//Ghostkitty


Inga kommentarer: